Hyrbil Florens flygplats

Florens flygplats ligger cirka 8 kilometer från staden. Det är enkelt att hyra bil på Peretola, Florens internationella flygplats.

Du hittar information om de tillgängliga biluthyrningsföretagen på flygplatsens officiella webbsida. På huvudsidan finns det en informationsremsa högst upp med olika flikar. Trycker du på To & From Airport eller till och från flygplatsen kommer du till olika transportalternativ som finns på Peretola.

Att hyra bil är bara ett av dem. Scrolla gärna ner för att se de listade företagen. I nuläget anger den officiella sidan följande företagsnamn: Avis, Budget, Auto Europa, Thrifty, Eurocar, Hertz, Maggiore, Locauto, Sixt, B.Rent, Goldcar, Inter Rent, Autovia, Eco Via och Leasys. Under varje företagsnamn hittar du telefonnummer och öppettider.

Du kan boka en bil på plats eller till exempel här ovan för att jämföra flera olika biluthyrningsföretag. Många föredrar att ordna transport innan de landar så att de kan vara säkra på att de har en bil väntandes. Är du en av dem får du gärna använda dig av internetbokning.

Här hittar du hyrbilsföretagen på Florens flygplats

De ovannämnda bilföretagen finns representerade i en separat bilpark på Florens flygplats. Kontoren ligger på Palagio degli Spini, flygplatsens egna hyrbilscenter. Att ta sig dit är enkelt då det går en gratis shuttlebuss ungefär var 20:e minut.

Bussen hämtar alla passagerare utanför ankomsthallens utgång. Det finns skyltar som leder till shuttlebussen. Resan till hyrbilskontoren tar inte mer än 3 minuter. De lediga bilarna finns parkerade utanför hyrbilscenter så det är enkelt att hämta din bil när du väl ordnat allt med det utvalda hyrbilsföretaget.

Hämta och lämna hyrbilen

Du hämta din hyrbil från Florens flygplats från bilparken som ligger på Palagio degli Spini där alla hyrbilskontor också ligger.

När du är klar med din resa kan du lämna av bilen på flygplatsen eller i själva Florens om du så föredrar (ofta mot en tilläggskostnad).

De olika företagen har olika parkeringscenter där du kan lämna hyrbilen och nycklarna. Väl på plats får du fråga var ditt utvalda hyrbilsföretag har sina parkeringsplatser i stan.

Om Florens flygplats

Florens flygplats heter Aeropuerto di Firenze-Peretola och den ligger 8 kilometer nordväst om staden.

Florens är ett populärt resmål både för européer och resenärer från andra världsdelar. Därför är Peretola en flygplats med tuff trafik. Varje år tar flygplatsen emot över 20 miljoner passagerare.

Flygplatsen har flera gångar som erbjuder tax free shops, restauranger med typisk italiensk mat men även sådana med fast food. På flygplatsen finns även apotek och valutaväxel.

Det finns flera informationsdiskar ifall du skulle ha någon fråga eller fundering. 

Ta sig till och från Florens flygplats

Från och till Florens flygplats kan du ta dig med buss. Busshållplatsen finns utanför ankomsthallen. Bussen avgår var 30:e minut och det tar ungefär 20 minuter till Florens centrum.

Vill du ta dig till flygplatsen kan du ta samma flygbuss i Florens. Busshållplatsen ligger vid tågstationen. Adressen är –  via Santa Caterina da Siena,17. Det tar cirka 20 minuter till flygplatsen men i vissa fall kan du räkna med lite längre restider om det är hård trafik. Bussen till flygplatsen avgår ca var 30:e minut mellan 06.00-23.30. Du kan köpa biljett ombord på bussen.

Från och med februari 2019 kan man även ta tåget till flygplatsen. Tåget stannar utanför ankomsthallen, en bit längre bort från busshållplatsen. Det tar cirka 15 minuter till staden. Tåget går mellan 05.06 am – 11.59 pm måndagar till lördagar och 05.06 am – 11.59 pm på söndagar och helgdagar.

Taxi är ytterligare alternativ. Dessa finner du utanför flygplatsen och tar ca 15 minuter till centrala Florens.

Parkering i Florens

Florens är en stad man gärna promenerar runt i men har man behov av en parkeringsplats hittar man den lättast i de olika parkeringscenter som finns i stadscentrum.

Ett exempel är Garage Centrale som finns  på Via dei Fossi eller Park 2 Go belägen på Via Ricasoli 18. Parkering i centrala Florens på gatorna är tyvärr förbjudet.

Varför boka via oss?

  • Vi jämför flera biluthyrningsföretag
  • Gratis avbokning 48 timmar innan upphämtning
  • Inga extra avgifter

Om Florens flygplats

IATA:      ICAO:
Adress:
Kapacitet: passagerare per år

Köra bil i Italien

I Italien har man liknande trafikregler som i Sverige men man kan uppleva ett lite intensivare och aggressivare beteende än hemma i Sverige. Normala hastighetsgränser i Italien är inom tätort 50km/h, landsväg 110km/h och motorväg 130km/h.

Barnsäkerhet

Alla i bilen måste använda säkerhetsbälte och barn under 3 år eller kortare än 150 cm måste färdas i en bilstol som är anpassad efter barnets längd och vikt.
Behöver du hyra babyskydd/barnstol eller sittkudde? Se vad det kostar hos de olika hyrbilsföretagen på Florens flygplats.

Kostnader för GPS, bilbarnstol med mera

GPS

Bilbarnstol

Extraförare

Budget
16 Euro per dygn. Max: 146 Euro per hyrtillfälle.
Bilbarnstol: 25 Euro per dygn.
8,5 Euro, max: 128 Euro
Avis
16 Euro per dygn. Max: 146 Euro per hyrtillfälle.
Bilbarnstol: 26 Euro per dygn.
8,5 Euro, max: 128 Euro
Alamo
8,5 Euro per dygn. Max: 154 Euro per hyrtillfälle.
Bilbarnstol: Euro per dygn.
6,10 Euro
Enterprise
8,5 Euro per dygn. Max: 154 Euro per hyrtillfälle.
Bilbarnstol: Euro per dygn.
6,10 Euro, max: 110 Euro
Sixt
15 Euro per dygn. Max: 105 Euro per hyrtillfälle.
Bilbarnstol: 29 Euro per dygn.
9,99 Euro, max: 150 Euro
Europcar
15,5 Euro per dygn. Max: 75 Euro per hyrtillfälle.
Bilbarnstol: 28,90 Euro per dygn.
10 Euro, max: 200 Euro

Bilbarnstolar, GPS med mera bokas tillsammans med din hyrbil men betalas oftast lokalt på plats hos biluthyrningsfirman när du hämtar din hyrbil.


Trafikregler & att köra bil i Italien

I Italien har man liknande trafikregler som i Sverige men man kan uppleva ett lite intensivare och aggressivare beteende än hemma i Sverige. Normala hastighetsgränser i Italien är inom tätort 50km/h, landsväg 110km/h och motorväg 130km/h.

Man behöver oftast vara minst 21 år för att få hyra bil i Italien (och haft körkort i minst ett år).
I Italien har man högertrafik (som i Sverige)
Mobiltelefon får endast användas med headset.
Parkering får endast ske på höger sida av vägen. Parkeringsskiva 1 timme är det som gäller i de blåa zonerna.
Promillegräns på 0,8 (jämfört med 0,2 i Sverige).
Alla i bilen måste använda säkerhetsbälte och barn under 3 år eller kortare än 150 cm måste färdas i en bilstol som är anpassad efter barnets längd och vikt.
Sök hyrbil