Hyrbil Rom flygplats

Den bayerska staden i södra Tyskland har mycket att erbjuda såväl innanför tullarna som utanför. Med flyg till Münchens internationella flygplats hamnar du i ett perfekt utgångsläge för att dels upptäcka Tysklands tredje största stad, men också allt omkring. Vad sägs t.ex. om en avstickare till det österrikiska skidparadiset St Anton, eller ett besök i det pyttelilla kungadömet Lichtenstein? Münchens närhet till sevärdheter både inom och utanför den tyska gränsen gör stadens omgivningar till en utmärkt plats att utforska med egen hyrbil.

Münchens flygplats må vara enorm, en av de största i Europa faktiskt, men den är förvånansvärt lättnavigerad och mycket bra planerad – till och med så bra att den prisats som den bästa i Europa. Att hyra bil på flygplatsen är enkelt, du kan antingen boka bekvämt online innan din avresa hemifrån eller direkt på plats när du anländer. Beroende på hur länge du planerar att stanna i München och hur mycket du vill se dig omkring, kan du välja om du önskar ha bilen under hela din vistelse eller bara ett par dagar. Men, det finns mycket att se och egen bil är ett riktigt smidigt sätt att upptäcka allt så boka hellre bilen en dag för mycket än tvärtom.

Här finns hyrbilsföretagen på Münchens flygplats

Münchens flygplats är väl genomtänkt för att allt ska flyta så bra som möjligt för alla de miljontals passagerare som årligen besöker den. Det gäller även för hyrbilarna, som är koncentrerade i ett Car Rental Centre beläget vid den byggnad som utgör flygplatsens hjärta – Münchens flygplatscentrum. Centrumet förbinder de två terminalerna, T1 och T2, med varandra och här huserar förutom hyrbilsföretagen även butiker, restauranger och övrigt serviceutbud. Du når enkelt Car Rental Centre genom en kort promenad oavsett vilken av terminalerna du anländer till. Följ bara skyltarna vid bagageutlämningen i respektive terminal och du är snart framme.

Hämta och lämna din hyrbil

De största och mest etablerade hyrbilsföretagen finns alla representerade på Münchens flygplats, och du hittar receptionsdiskar för samtliga på Car Rental Centre. Nycklar och papper på din bilhyra hämtar du ut i receptionen hos företaget du valt att hyra av, sedan återstår bara att hämta ut din bil och låta äventyret börja. Receptionsdiskarna har generösa öppettider, men det är naturligtvis också möjligt att både hämta och lämna din bil utanför dessa tider via tjänster som dropboxar. Återlämning av hyrbil sker i hyrbilscentrets återlämningszon precis utanför entrén, mitt emot parkeringsplats P26. Följ vägskyltarna när du närmar dig flygplatsen för att hitta rätt avfart mot Car Rental Return.

Bra att veta om Münchens flygplats

Flygplatsen består som nämnts av två terminaler och ett sammankopplande servicecenter emellan. Utbudet av restauranger, butiker, snackbarer och andra faciliteter är mycket bra och det går utan problem att fördriva några timmar i väntan på ditt flyg. Reser du med barn finns ett populärt lekland för de små att springa av sig i, och för dig som föredrar att vänta extra bekvämt finns såklart business lounger att koppla av i. Münchens flygplats ligger inte bara nära München, utan också andra intressanta städer som t.ex. Ingolstadt, Augsburg och Rosenheim. Bara ett par timmars bilkörning bort ligger också storstaden Stuttgart, och landsgränserna till Österrike, Tjeckien och Lichtenstein.

Till och från flygplatsen

Flygplatsen är belägen en dryg halvtimmes bilkörning från centrala stan, snabbaste vägen är via A92, A9 och slutligen B2R. För den som föredrar tåg går S-Bahnlinjerna S1 och S8 mellan flygplatsen och city på ungefär 35 minuter, med täta avgångar från två stationer inne på flygplatsområdet. Lufthansa Expressbuss avgår var 15:e minut från båda terminalerna och tar dig smidigt in till city på 45 minuter.

Parkering i München

Utbudet av parkeringsplatser är förhållandevis bra i München, men precis som i vilken storstad som helst kan det vara knepigt att hitta en ledig plats under vissa tider. Under dagtid råder begränsad tillgång till gatuparkeringar på anvisade platser, men nattetid är det betydligt enklare att lyckas knipa en. Besökare är endast tillåtna att parkera på gator med blå linjer speciellt utmärkta för besöksparkering. Parkeringshus och större parkeringsplatser finns på vissa ställen i centrala München, men letar du dig en bit utanför city finner du utbudet mycket större. Här är också priserna lägre och det är enkelt att ta sig vidare in till stan med kommunaltrafiken.

Sevärdheter i München med omnejd

  • Englischer Garten – Den engelska parken är ett känt rekreationsområde och lockar såväl öldrickare som barnfamiljer på picknick och till och med nakenbadare. Ta en paus från storstadspulsen och njut av lugnet i rogivande grönska. Kör mot city från flygplatsen och håll utkik efter skyltar mot Englischer Garten.
  • BMW Museum – Imponerande bilmuseum i den norra delen av centrala München. Mycket populärt och välbesökt med mycket intressant att ta del av om BMW, dess historia och nutida arbete för hållbarhet. Naturligtvis finns också en hel del tjusiga bilar att beskåda.
  • St Anton – Gör en avstickare till de mäktiga alptopparna i Österrike och besök skidorten St Anton. Knappt 3 timmars bilkörning från Münchens flygplats kan du kasta dig utför pister i världsklass eller avnjuta en lunch med häpnadsväckande utsikt.
  • Oktoberfestival – Besöker du München under oktober får du absolut inte missa den världskända Oktoberfestivalen. Under sexton dagar pågår denna tyska ölfest inne i stan på den gamla ängen Theresienwiese. Så packa ned dina Lederhosen eller din Dirndl och gör dig redo för världens största folkfest!

Varför boka via oss?

  • Vi jämför flera biluthyrningsföretag
  • Gratis avbokning 48 timmar innan upphämtning
  • Inga extra avgifter

Om Rom flygplats

IATA:      ICAO:
Adress:
Kapacitet: passagerare per år

Köra bil i Italien

I Italien har man liknande trafikregler som i Sverige men man kan uppleva ett lite intensivare och aggressivare beteende än hemma i Sverige. Normala hastighetsgränser i Italien är inom tätort 50km/h, landsväg 110km/h och motorväg 130km/h.

Barnsäkerhet

Alla i bilen måste använda säkerhetsbälte och barn under 3 år eller kortare än 150 cm måste färdas i en bilstol som är anpassad efter barnets längd och vikt.
Behöver du hyra babyskydd/barnstol eller sittkudde? Se vad det kostar hos de olika hyrbilsföretagen på Rom flygplats.

Kostnader för GPS, bilbarnstol med mera

GPS

Bilbarnstol

Extraförare

Budget
16 Euro per dygn. Max: 146 Euro per hyrtillfälle.
Bilbarnstol: 25 Euro per dygn.
8,5 Euro, max: 128 Euro
Avis
16 Euro per dygn. Max: 146 Euro per hyrtillfälle.
Bilbarnstol: 26 Euro per dygn.
8,5 Euro, max: 128 Euro
Alamo
8,5 Euro per dygn. Max: 154 Euro per hyrtillfälle.
Bilbarnstol: Euro per dygn.
6,10 Euro
Enterprise
8,5 Euro per dygn. Max: 154 Euro per hyrtillfälle.
Bilbarnstol: Euro per dygn.
6,10 Euro, max: 110 Euro
Sixt
15 Euro per dygn. Max: 105 Euro per hyrtillfälle.
Bilbarnstol: 29 Euro per dygn.
9,99 Euro, max: 150 Euro
Europcar
15,5 Euro per dygn. Max: 75 Euro per hyrtillfälle.
Bilbarnstol: 28,90 Euro per dygn.
10 Euro, max: 200 Euro

Bilbarnstolar, GPS med mera bokas tillsammans med din hyrbil men betalas oftast lokalt på plats hos biluthyrningsfirman när du hämtar din hyrbil.


Trafikregler & att köra bil i Italien

I Italien har man liknande trafikregler som i Sverige men man kan uppleva ett lite intensivare och aggressivare beteende än hemma i Sverige. Normala hastighetsgränser i Italien är inom tätort 50km/h, landsväg 110km/h och motorväg 130km/h.

Man behöver oftast vara minst 21 år för att få hyra bil i Italien (och haft körkort i minst ett år).
I Italien har man högertrafik (som i Sverige)
Mobiltelefon får endast användas med headset.
Parkering får endast ske på höger sida av vägen. Parkeringsskiva 1 timme är det som gäller i de blåa zonerna.
Promillegräns på 0,8 (jämfört med 0,2 i Sverige).
Alla i bilen måste använda säkerhetsbälte och barn under 3 år eller kortare än 150 cm måste färdas i en bilstol som är anpassad efter barnets längd och vikt.
Skriv en kommentar

Vad tycker du om Rom flygplats?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök hyrbil