Varför boka hos oss?

  • Vi jämför pris hos flera biluthyrningsföretag
  • Gratis avbokning 48 timmar innan (hos de flesta företag)
  • Inga dolda avgifter

Hyrbil Rovaniemi Flygplats

Det finns flera biluthyrningsfirmor på Rovaniemi Flygplats, inklusive Avis, Europcar, Hertz och Sixt. Alla biluthyrningsfirmor finns i ankomsthallen och det är enkelt att hämta och lämna bilen på flygplatsen. Hyrbilar är populära i Lappland eftersom det är ett stort område att utforska och kollektivtrafik är begränsad.

Sevärdheter i närheten av Rovaniemi Flygplats värda att besöka med bil


10 km - 15 min

Arktikum

Arktikum är ett museum och vetenskapscenter som fokuserar på norra Finlands historia, kultur och natur. Här kan besökare lära sig om samiska traditioner, norrskenet och den arktiska naturen. Museet har också en imponerande samling av arktisk konst och fotografier.

5 km - 10 min

Korundi House of Culture

Korundi House of Culture är ett kulturhus som ligger i centrala Rovaniemi. Här kan besökare uppleva en mängd olika konstutställningar, musik- och teaterföreställningar och andra evenemang. Kulturhuset har också en restaurang och en presentbutik där besökare kan köpa lokala konstverk och souvenirer.

7 km - 15 min

Ounasvaara Ski Resort

Ounasvaara Ski Resort är ett populärt skidområde som ligger bara några minuter från Rovaniemi. Här kan besökare njuta av skidåkning, snowboardåkning och längdskidåkning på välpreparerade spår. Det finns också en mängd andra aktiviteter, som isfiske och snöskoterturer.

80 km - 1 tim

Ranua Wildlife Park

Ranua Wildlife Park är en djurpark som ligger cirka en timmes bilresa från Rovaniemi. Här kan besökare se en mängd olika arktiska djur, som isbjörnar, vargar, renar och älgar. Djurparken har också en mängd andra aktiviteter, som snöskoterturer och isfiske.

5 km - 10 min

Santa Claus Village

Santa Claus Village är en julby som ligger strax utanför Rovaniemi. Här kan besökare träffa jultomten, besöka julklappsmuseet och skicka brev till jultomten. Det finns också en mängd restauranger, butiker och aktiviteter för hela familjen att njuta av.

Om Rovaniemi Flygplats

IATA: RVN
Närmsta stad: Rovaniemi
Adress: Rovaniemi Airport, Rovaniemi

Rovaniemi Flygplats är den största flygplatsen i Lappland, Finland. Den ligger cirka 10 km norr om Rovaniemi centrum och är känd som jultomtens hemstad. Flygplatsen har många internationella och inrikesflygningar, särskilt under vintersäsongen då turister kommer för att uppleva norrsken och andra vinteraktiviteter.

Att köra bil i Finland

Tänk på detta när du ska köra bil i Finland

  • Det finns mycket vilt i Finland, så det är extra viktigt att vara försiktig och hålla hastighetsgränserna på vägar i närhet till skog.
  • Det är obligatoriskt att använda säkerhetsbälte både fram och bak i bilen.
  • Det är förbjudet att använda mobiltelefon under körning, det är däremot okej att använda handsfree.
  • Alkoholgränsen är på 0,5 promille (0,2 i Sverige), men det är så klart bäst att undvika alkohol helt om man ska köra bil.
  • I Finland är det vanligt med hastighetskameror och poliskontroller, så se till att följa trafikreglerna.
  • I vissa områden finns det renar som kan korsa vägarna, så var uppmärksam och håll en låg hastighet.

Biluthyrningsfirmor på eller i närheten av Rovaniemi Flygplats

addCar Rovaniemi


Betyg: 4.5 (av 2 omdömen)

Telefonnummer till addCar Rovaniemi: (+47) 044 0154555
Besök addCar Rovaniemi webbplats
Måndag: 08:00-23:30
Tisdag: 08:00-23:30
Onsdag: 08:00-23:30
Torsdag: 08:00-23:30
Fredag: 08:00-23:30
Lördag: 08:00-23:30
Söndag: 08:00-23:30
Ashok skrev ett omdöme om addCar Rovaniemi (2022-09-11)
Hade en utmärkt upplevelse på AddCar Rovaniemi, kontakta Ville på flygplatsen för en fantastisk upplevelse.
Omdöme: 5 av 5.
Ricky lämnade ett omdöme om (2022-12-07)

Omdöme: 4 av 5.

Autovuokraamo Finnrent Rovaniemi


Betyg: 3.3 (av 21 omdömen)

Telefonnummer till Autovuokraamo Finnrent Rovaniemi: (+47) 040 7108770
Besök Autovuokraamo Finnrent Rovaniemi webbplats
Måndag: 08:00-18:00
Tisdag: 08:00-18:00
Onsdag: 08:00-18:00
Torsdag: 08:00-18:00
Fredag: 08:00-18:00
Lördag: 10:00-18:00
Söndag: 10:00-15:00
Chelsia skrev ett omdöme om Autovuokraamo Finnrent Rovaniemi (2022-12-16)
Jag hyrde en liten bil hos Finn-rent genom Agoda/Rentalcars i november 2022 med hämtning på Rovaniemi tågstation (det finns en disk där). Jag blev mycket positivt överraskad över bilens skick, den var ny och interiören ren, har även smarta funktioner. Agenten var lite försenad ~20+min (vi var tvungna att ringa ett nummer för att bekräfta att vårt möte fortfarande var på), men processen var ändå smidig, han var vänlig och gav oss tips om körning. Det var valuta för pengarna också jämfört med andra stora uthyrningsföretag, 10/10 skulle rekommendera!!!
Omdöme: 5 av 5.
Manon skrev ett omdöme om Autovuokraamo Finnrent Rovaniemi (2023-02-27)
Jag gick igenom den här byrån genom att välja STATIONEN som mötesplats

Reservation av en GOLF betalade 419,90 ? för 9 dagars hyra i januari
Jag fick äntligen en Ford Fiesta, samma storlek, samma alternativ, etc. så inga bekymmer.

Bra poäng:
- Bil i mycket gott skick (förutom en påverkan på vindrutan som byrån inte hann reparera utan helt enkelt att täta med harts eftersom bilen kom tillbaka till dem kvällen innan i detta skick)
- Lätt att hämta fordonet, mötesplats inne på stationen.
- Mycket välutrustat fordon
? Inget dolt fel, inga diverse avgifter togs, inte ens depositionen togs från mig

Negativa poäng:
? Ingen fysisk byrå på stationen, bara en representant. Om du inte har en mobil blå kortläsare tar representanten dina bankuppgifter för hand...
- Ingen inventering av fordonet gjordes i närvaro av tjänsteleverantören, han listar helt enkelt de skador som finns på kontraktet. Efter att ha undertecknat kontraktet lämnar tjänsteleverantören och du upptäcker fordonet ensam. Det är upp till dig att ordna med att fotografera och kontakta byrån vid skador som inte är markerade på kontraktet.
- Ingen retur via e-post efter att ha rapporterat ytterligare skador, eller för att bekräfta mottagandet av fordonet vid retur (efter att ha lämnat nycklarna i en brevlåda). Svara endast på uttrycklig begäran

Slutsats :
Mycket rimligt pris, enkel insamling och deposition av fordonet, mycket bra skick, om jag måste komma tillbaka kommer jag att använda detta företag igen
Omdöme: 4 av 5.
Kiki skrev ett omdöme om Autovuokraamo Finnrent Rovaniemi (2023-01-19)
Allt var bra med hämtning, bilen var över våra förväntningar. De är så snälla och reaktiva med mail och telefon. Fru Sari var mycket hjälpsam och välkomnande under vår renolycka. Så många Tack. Chiara och Claudia
Omdöme: 5 av 5.

Avis Rovaniemi Airport


Betyg: 4.1 (av 30 omdömen)

Telefonnummer till Avis Rovaniemi Airport: (+47) 010 4362360
Besök Avis Rovaniemi Airport webbplats

Tyvärr har vi inte ännu öppettiderna för Avis Rovaniemi Airport
A skrev ett omdöme om Avis Rovaniemi Airport (2021-12-30)
Riktigt dålig service, agent inte närvarande vid ankomst, 100 EUR extra avgift vid ankomst på slutnotan utan någon förklaring.... att undvika i Rovaniemi och notera att de tidigare kommentarerna inte återspeglar Avis uthyrningsbyrå
Omdöme: 1 av 5.
Nucks skrev ett omdöme om Avis Rovaniemi Airport (2019-02-23)
det finns en 24-timmars hotline vid disken, men ingen tar telefonen alls..jag lämnade ett röstmeddelande till dem men ingen svarade, jag var 2 timmar för tidigt att flyga från Helsingfors och önskar att jag kunde få min bil tidigare Jag väntar på flygplatsen i 3 timmar tills deras personal är tillbaka...
Omdöme: 1 av 5.
Tommi skrev ett omdöme om Avis Rovaniemi Airport (2019-05-23)
Telefonförfrågan om biluthyrning och snabb bekräftelse i ärendet.
Med ett bra läge på flygplatsen (även om Rovaniemi flygplats är ganska kompakt i storlek) och kundtjänsten är praktisk och vänlig.
Den överenskomna bilen var lätt att hitta, bilen var ren och i övrigt i gott skick.
Omdöme: 4 av 5.

Budget Car Rental


Betyg: 4.9 (av 9 omdömen)

Telefonnummer till Budget Car Rental: (+47) 010 4362360
Besök Budget Car Rental webbplats
Måndag: 07:30-23:00
Tisdag: 07:30-23:00
Onsdag: 07:30-23:00
Torsdag: 07:30-23:00
Fredag: 07:30-23:00
Lördag: 07:30-23:00
Söndag: 07:30-23:00
K skrev ett omdöme om Budget Car Rental (2022-06-20)
Hade en bra erfarenhet av detta företag. Jag fick en ren ny bil, fick förmodligen en uppgradering. Ingen hårdförsäljning av tilläggsförsäkringar. Jag kom tidigare än angivet men personen kom inom några minuter efter att ha ringt. Rekommenderas starkt.
Omdöme: 5 av 5.
Madi skrev ett omdöme om Budget Car Rental (2019-03-19)
Fantastisk upplevelse. Bilen var bra, lilla lilla Skoda klarade sig bra i all snö i mitten av mars. Kundtjänsten var också bra och killen vid disken var jour och tillgänglig när vi ringde med en fråga. Radiostationer bra, dags att värma upp bilen snabbt och totalt sett debiterades vi exakt vad vi skrev på för. Förbrukade en kvarts tank på 3 dagar vilket kom till ?20 så anständiga priser. Rekommenderas starkt
Omdöme: 5 av 5.
DCLXVI skrev ett omdöme om Budget Car Rental (2018-11-20)
Bästa uthyrningsupplevelse jag någonsin har haft. Vi kom cirka 30 minuter tidigt för att hämta vår bil, och den var inte klar. Representanten sprang faktiskt ut för att hämta vår bil tidigt åt oss, städade den och fyllde tanken och tackade oss sedan för att vi väntade. När vi lämnade tillbaka bilen, parkerade vi och tappade nycklarna i nyckelreturn vid skrivbordet. Superenkelt! Cirka 30 minuter senare står jag i säkerhetskontrollen på flygplatsen när jag får ett telefonsamtal från en representant på Budget som säger att de fick ett samtal från Shell-macken på vägen från flygplatsen, och att jag gjorde det inte betala för bensinen när jag fyllde på bilen! Å NEJ!!! Oj då!!! (till skillnad från staterna, här betalar du EFTER att du fyllt på, och jag har helt glömt! Ja, jag är en idiot.). Representanten på Budget sa att de hade mitt kreditkort på fil och att de skulle betala för gasen och lägga till den på min faktura utan extra kostnad. I staterna skulle jag förmodligen ha en arresteringsorder och en APB på flygplatsen för att jag försökte fly haha. Jag har aldrig haft en kundupplevelse där representanterna gick utöver det för att lösa ett ärligt misstag och inte ens debiterade mig för det. Jag önskar att jag kunde ha haft chansen att springa tillbaka dit och tacka henne personligen! 5-stjärnor från mig, och ett stort tack till alla på denna budgetplats!
Omdöme: 5 av 5.

Enterprise Rent-A-Car Rovaniemi Lentoasema


Betyg: 4 (av 9 omdömen)

Telefonnummer till Enterprise Rent-A-Car Rovaniemi Lentoasema: (+47) 010 5252885
Besök Enterprise Rent-A-Car Rovaniemi Lentoasema webbplats
Måndag: 08:00-20:00
Tisdag: 08:00-21:00
Onsdag: 08:00-21:00
Torsdag: 08:00-21:00
Fredag: 08:00-21:00
Lördag: 09:00-21:00
Söndag: 08:00-21:00
Tay skrev ett omdöme om Enterprise Rent-A-Car Rovaniemi Lentoasema (2023-01-26)
Underbar och pålitlig service.
På grund av 3 stora bagage att resa upp, bokade jag för grandland x och lyfte fram min oro. Och fått en kompletterande uppgradering och ren åktur. Hela min familj njöt av resan i 6 dagar.

En förbättring behövs: personalen måste ge information om vägassistans. Jag glömde fråga och han glömde också. Och jag har mailat för informationen ?
Omdöme: 5 av 5.
clement skrev ett omdöme om Enterprise Rent-A-Car Rovaniemi Lentoasema (2023-02-01)
Mycket fin bil för denna vistelse i Lappland, helt ny. Ändå debiterades 50? mer för "vinterservice" jämfört med det pris som ursprungligen reserverades.
Omdöme: 4 av 5.
Jane skrev ett omdöme om Enterprise Rent-A-Car Rovaniemi Lentoasema (2023-01-11)
Vi hade en Lapplandssemester i december 2022 och hämtade vår Opel Astra på tågstationen. Skyltningen var inte tydlig eftersom det är en mobil disk men personalen (som jag fick reda på senare heter Ville) som serverade oss var mycket effektiva och tydliga så hela upphämtningsupplevelsen var tillräckligt trevlig.
När vi lämnade tillbaka bilen cirka 9 dagar senare på flygplatsen var det Ville som var i tjänst! Egentligen behöver vi bara lämna nycklar i en låda för att lämna bilar, men när jag berättade för honom att vi kommer tillbaka på en tom tank, var han mycket hjälpsam och rådde oss att fylla på bensintanken för att undvika rejäla avgifter. För detta är jag mycket tacksam och tacksam för hans service. Och jag skulle inte tveka att använda detta företag igen i framtiden eftersom deras priser också är en av de bästa. ???
Omdöme: 5 av 5.

Europcar Autovuokraamo Rovaniemi operatiivinen keskus


Betyg: 4.7 (av 16 omdömen)

Telefonnummer till Europcar Autovuokraamo Rovaniemi operatiivinen keskus: (+47) 040 3062870
Besök Europcar Autovuokraamo Rovaniemi operatiivinen keskus webbplats
Måndag: 07:30-20:00
Tisdag: 07:30-20:00
Onsdag: 07:30-20:00
Torsdag: 07:30-20:00
Fredag: 07:30-20:00
Lördag: 09:00-18:00
Söndag: 10:00-15:00
Michael skrev ett omdöme om Europcar Autovuokraamo Rovaniemi operatiivinen keskus (2020-02-01)
Bra och snabb service från trevliga personal
Omdöme: 5 av 5.
Marko skrev ett omdöme om Europcar Autovuokraamo Rovaniemi operatiivinen keskus (2019-04-09)
Bra kundservice och nya bilar...
Omdöme: 5 av 5.
Lauri lämnade ett omdöme om (2019-11-04)

Omdöme: 5 av 5.

Europcar Car Hire Rovaniemi Airport


Betyg: 4.6 (av 29 omdömen)

Telefonnummer till Europcar Car Hire Rovaniemi Airport: (+47) 040 3062870
Besök Europcar Car Hire Rovaniemi Airport webbplats
Måndag: 07:00-00:00
Tisdag: 07:00-00:00
Onsdag: 07:00-00:00
Torsdag: 07:00-00:00
Fredag: 07:00-00:00
Lördag: 07:00-00:00
Söndag: 07:00-00:00
Ben skrev ett omdöme om Europcar Car Hire Rovaniemi Airport (2023-02-11)
Snabb och effektiv service om du hade gjort incheckningen online. Bilar lätta att hitta väldigt nära terminalen, men hade varit bra att ha avisning först (endast pekar på att förbättra!) eller kopplas in eftersom bilen var fast frusen inifrån och ut när vi kom dit.
Omdöme: 5 av 5.
Raven skrev ett omdöme om Europcar Car Hire Rovaniemi Airport (2023-03-03)
Bilen var ok men servicen existerar liksom inte.
Den enda gången vi har varit i personlig kontakt med det var en stor diskussion om stenträffar i framrutan.
När bilen togs tillbaka var ingen där för att få tillbaka den klockan 10.
Omdöme: 2 av 5.
Harm skrev ett omdöme om Europcar Car Hire Rovaniemi Airport (2022-08-22)
Superupplevelse med att hyra bil hos Europcar Rovaniemi. Mycket snabb hantering, superbil. Efteråt en mycket snabb hantering av borgen mm.
Omdöme: 5 av 5.

Green Motion


Betyg: 4.2 (av 42 omdömen)

Telefonnummer till Green Motion: (+47) 020 1213540
Besök Green Motion webbplats
Måndag: 08:00-23:00
Tisdag: 08:00-23:00
Onsdag: 08:00-23:00
Torsdag: 08:00-23:00
Fredag: 08:00-23:00
Lördag: 08:00-23:00
Söndag: 08:00-23:00
P. skrev ett omdöme om Green Motion (2022-11-13)
Den här hyrbilen är helt enkelt en bedragare, de har gömt avgiften 80 EUR för gränsöverskridande från Finland till Norge (även om det är inom EU:s gräns, ingen avgift), som aldrig har nämnts innan de skrev på avtalet, och de hade också för avsikt att riva oss pengar på EUR 1600 efter att vi lämnat tillbaka bilen med en extremt liten repa och skickat oss en räkning på totalt EUR 3600 med många repor på bilden. Hyr aldrig bilen av detta företag oavsett hur billigt eller någon bra affär, det fanns ingen personal när vi hämtade bilen för att kolla bilen tillsammans med oss, när vi lämnar tillbaka bilen finns det heller ingen personal som kollar runt bilen . Det är fullständigt en bedragare att utfärda vilken räkning de än ber om. Jag måste kontakta Carjet för att lösa försäkringsproblemet.
Omdöme: 1 av 5.
Ana skrev ett omdöme om Green Motion (2023-02-21)
Bra kundservice på Rovaniemi flygplats. Enkel bokningsprocess, allt mycket tydligt och snabbt. Bilen var fantastisk, mycket pålitlig på snöiga vägar. Rekommenderar definitivt.
Omdöme: 5 av 5.
Jaros?aw skrev ett omdöme om Green Motion (2022-09-17)
Utan några problem.
Jag rekommenderar att köpa en hyrfirma, köpa bilar med sidoskydd och ganska enklare - folk som vet vad en manuell växellåda är, åker förmodligen till Lappland, och på grusvägar och vinterförhållanden kommer inte känsliga bilar att köra på länge.
Omdöme: 5 av 5.

ScanCar autovuokraamo Rovaniemi Lentoasema


Betyg: 5 (av 2 omdömen)

Telefonnummer till ScanCar autovuokraamo Rovaniemi Lentoasema: (+47) 020 1213540
Besök ScanCar autovuokraamo Rovaniemi Lentoasema webbplats
Måndag: 08:00-23:00
Tisdag: 08:00-23:00
Onsdag: 08:00-23:00
Torsdag: 08:00-23:00
Fredag: 08:00-23:00
Lördag: 08:00-23:00
Söndag: 08:00-23:00
sean skrev ett omdöme om ScanCar autovuokraamo Rovaniemi Lentoasema (2020-02-24)
Jag märkte att det inte fanns många senaste recensioner för detta företag och tänkte att jag skulle dela med mig av min mycket goda erfarenhet. Jag hyrde ett fordon för veckan den 17/2 2020. Jag missade mitt flyg och kom nästa dag. Jag ringde Tomi från JFK där jag satt fast och han höll gärna min bil (som var betald) till nästa dag. Jag kom till RVN och deras kontor ligger precis utanför immigration och bagageutlämning. Jag träffade Kirsey och hon var vänlig och gav mig utmärkt kundservice. Vi gick ut till den nästan nya Toyota Rav4 och hon förklarade alla hyrdetaljer. Allt med ett leende. Samma sak vid återkomst. Att släppa bilen var lätt och jag var vid grinden på 20 min. Kolla in det här företaget om du hyr i RVN. De gungade!!
Omdöme: 5 av 5.
Juha-Pekka skrev ett omdöme om ScanCar autovuokraamo Rovaniemi Lentoasema (2020-12-03)
Jultomten är redan på väg :)
Omdöme: 5 av 5.

Scandia Rent Rovaniemi Airport


Betyg: 3.7 (av 3 omdömen)

Telefonnummer till Scandia Rent Rovaniemi Airport: (+47) 0300 870212
Besök Scandia Rent Rovaniemi Airport webbplats
Måndag: 09:00-17:00
Tisdag: 09:00-17:00
Onsdag: 09:00-17:00
Torsdag: 09:00-17:00
Fredag: 09:00-17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt
Jonas skrev ett omdöme om Scandia Rent Rovaniemi Airport (2022-01-01)
Bokade en bil två månader innan min resa till Lappland. Hyrespriset var ganska billigt jämfört med andra biluthyrningsföretag. Allt gick bra under uthyrningen. Var dock extremt försiktig med allt eftersom den överskjutande avgiften kan nå 1000 euro
Omdöme: 5 av 5.
Andrew skrev ett omdöme om Scandia Rent Rovaniemi Airport (2021-12-26)
Undvik till varje pris, en komplett BUFFÄR. Bilen hade problem och vi var tvungna att betala reparationerna. Tvingad genom att bli inlåst i reparationsgaraget utan våra tillhörigheter. Mycket farligt företag!
Omdöme: 1 av 5.
Ville lämnade ett omdöme om (2022-03-20)

Omdöme: 5 av 5.

Sixt Autovuokraamo Rovaniemi Airport


Betyg: 3.7 (av 34 omdömen)

Telefonnummer till Sixt Autovuokraamo Rovaniemi Airport: (+47) 020 1122596
Besök Sixt Autovuokraamo Rovaniemi Airport webbplats
Måndag: 07:00-23:00
Tisdag: 07:00-23:00
Onsdag: 07:00-23:00
Torsdag: 07:00-23:00
Fredag: 07:00-23:00
Lördag: 07:00-23:00
Söndag: 07:00-23:00
Aurélie skrev ett omdöme om Sixt Autovuokraamo Rovaniemi Airport (2022-11-22)
Ingen. Så det går inte att få tag i bilen.
En av de andra företagen var tvungen att ringa dem men ingen dök upp. Vi var tvungna att återkalla. Fortfarande ingen bil och ingen efter 30 minuters väntan. Jag håller helt med om de andra åsikterna som säger att det går snabbt att få bilen. Det är väldigt länge att få bilen
Omdöme: 1 av 5.
Santiago skrev ett omdöme om Sixt Autovuokraamo Rovaniemi Airport (2021-12-19)
Reserverad till 11:30, inga tecken på någon jag har väntat på mer än en halvtimme, men kvinnan vid servicedisken var väldigt trevlig när hon dök upp
Omdöme: 4 av 5.
Tony skrev ett omdöme om Sixt Autovuokraamo Rovaniemi Airport (2022-04-06)
Super vänlig och hjälpsam personal. Checka in var lätt. Senare hjälpte de mig att ändra hyrestiden och avlämningsplatsen och svarade på mina frågor. Mycket bra uthyrningsupplevelse.
Omdöme: 5 av 5.
Skriv en kommentar

Vad tycker du om Hyrbil Rovaniemi Flygplats?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *